Viikonloppuna glögeiltiin ja torttuiltiin ensimmäistä kertaan tälle joulua. Tarjoulujen jatkojakin vietettiin mitä ihanimalle, mutta oi sitä lapsen hätää, kun joulutortuista ei kokonaista enää seuraavana päivänä hänelle ollut. Eiköhän niitä kuitenkin vielä toinen erä ennätetä leipomaan:)
Iltapalalla joulutorttujen ja glögin lisäksi syötiin poroquichea ja leipäjuustosalaattia.
Poroquiche valmistuu seuraavanlaisesti:
pohja:
2 dl vettä
50 g voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
100 g kylmäsavustettua poroleikkelettä
1 sipuli
1 paprika
1 rkl voita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 prk ruokakermaa
1 prk kevyt creme fraichea
3 munaa
150 g juustoraastetta (itse käytin mozzarellaa)
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Tee näin: pohjaa varten voi ja vesi kuumennetaan kattilassa kiehuvaksi. Joukkoon sekoitetaan perunasosejauhe. Kattila nostetaan liedeltä ja annetaan jäähtyä haaleaksi. Vehnäjauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja lisätään nopeasti perunamuusiin. Taikina painellaan irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täytettä varten poro, sipuli ja paprika kuutioidaan pieneksi paloiksi ja paistetaan voissa paistinpannulla, kunnes sipuli on kuullottunut. Maustetaan pippurilla. Loput aineet yhdistetään ja sekoitetaan tasaiseksi. Joukkoon lisätään poro-kasvisseos. Täyte kaadetaan piirakkapohjalle ja paistetaan 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 min tai kunnes piirakka on kypsä.
Ja leipäjuustosalaatti seuraavasti:
haluttuja salaatteja, itse käytin tammenlehväsalaattia ja viinisuolaheinää
lakkoja
leipäjuustoa
kastike:
1 dl lakkamehua
1/2 dl öljyä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
Salaatit huuhdellaan, revitään ja asetellaan tarjouluvadille. Päälle laitetaan marjat ja juustokuutiot. Kastikkeen aineet sekoitetaan keskenään ja tarjotaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti