torstai 19. marraskuuta 2015

välipalahetkellä

Välillä tuntuu, että samat välipalat pyörivät meillä päivästä toiseen. Tämän ohjeen olen myöskin pyöräyttänyt jo muutamaan otteeseen, sillä vaivihkaan tämä häviää tarjolta. Mukavaa syötävää myös jälkkärinä. Clafoutis on ranskalainen jälkiruoka, pehmeä pannukakku. Itse tykkään siivilöidä päälle vähän tomusokeria taittamaan marjojen kirpeyttä. 


Kuningatar-clafoutis

3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
1/4 tl suolaa
1,5 dl vadelmia
1,5 dl mustikoita

voiteluun voita

päälle tomusokeria

Marjoja lukuun ottamatta, kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Voideltuun piirasvuokaan ripotellaan marjat pohjalle ja päälle kaadetaan varovasti taikina. Paistetaan 175 asteessa 40-45 min. Siivilöidään päälle tomusokeria ennen tarjoilua. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti