maanantai 2. marraskuuta 2015

naked cake

Juhlakakku - se tämä on. Vielä viikko sitten tuntui, että mitenköhän tästä selviää. Flunssat, vauvan yövalvomiset ja työkiireet kasautuivat ja niinpä vielä päätin aloittaa unikoulunkin. Vinkkinä vain, sen aloittaminen puolikuntoisena ei ehkä maailman paras idea ole. Ajattelin koittaa tällaista win-win-taktiikkaa, jossa, unikoulun valvominen yhdistetään flunssan valvomiseen. Muutamassa päivässä flunssa paranee, vauva alkaa nukkumaan yöt hyvin ja maailma kirkastuu! Hmmm, no eihän tämä tietenkään mennyt aivan näin. Mutta vähitellen tästä se maailmakin kirkastuu.

Ja vaatihan tämä vähän leipomista. Tein mustaherukkaisen brownie naked caken. Näitä tuli parikin tehtyä vauvan syntymän jälkeen vieraita varten, ja nyt ohje tuli vastaan muutaman kuukauden jälkeen.




Browniekakku

200 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Mustaherukkasose

200 g pakastettuja mustaherukoita
1 dl sokeria
3 rkl vettä


Valkosuklaa-vaniljatuorejuusto

100 g valkosuklaata
400 g vaniljan makuista tuorejuustoa


Paloiteltu suklaa ja voi sulatetaan kattilassa ja annetaan jäähtyä. Munat ja sokeri vaahdotetaan ja lastalla käännellen lisätään joukkoon suklaa-voiseos. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. 

Kakun pohja paistataan 175 asteessa 30 min kahdessa vuoassa tai erässä. Itse käytin halkaisijaltaan 22 cm levyistä irtopohjavuokaa. Jäähdytetään kakut hyvin ennen täyttämistä.

Mustaherukkasosetta varten keitetään mustaherukoita, sokeria ja vettä kattilassa kymmenisen minuuttia. Annetaan jäähtyä.

Valkosuklaa sulatetaan ja tuorejuusto notkistetaan vatkaimella. Yhdistetään.

Kakku täytetään ja koristellaan mustaherukkasoseella ja valkosuklaa-vaniljatuorejuustolla. Ripottelin päälle vielä hasselpähkinärouhetta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti