perjantai 27. marraskuuta 2015

vadelmainen pannacottajuustokakku

Viikonloppu tuo tullessaan odotettuja vieraita pienen mutta sitäkin odotetumman reissun &  talviurheilun merkeissä. Vieraita varten leivoimme vadelmaisen pannacottajuustokakun, joka on kiva vaihtelu tavallisen juustokakun rinnalle täyteläisyydellään. 




Kakku valmistui seuraavasti:

pohja:

175 g kaurakeksejä
50 g voita

pohjan päälle:

200 g vadelmia

täyte:

8 liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 prk mascarponejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia

Pohjaa varten keksit murskataan ja sekoitetaan joukkoon sulatettu voi. Seos painellaan irtopohjavuoan pohjalle. Päälle ripotellaan jäiset vadelmat ja vuoka laitetaan jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Kerma kaadetaan kattilaan, joukkoon lisätään sokerit ja seos kuumennetaan kiehuvaksi. Älä kuitenkaan keitä. Pehmenneet liivatelehdet puristetaan ja lisätään kuuman kerman joukkoon. Annetaan jäähtyä hetki. Lisätään seokseen mascarponejuusto ja jogurtti. Täyte kaadetaan vuokaan vadelmien päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Koristellaan vadelmilla.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti