keskiviikko 23. syyskuuta 2015

tomaatti-mozzarellapiirakka



Joskus ei vain naurusta tule loppua. Näin kävi meille eilen muun muassa tätä videota katsellessa, kun siskoni tuli tiistaikyläilyille. Hulvattomien naurukohtausten ohessa söimme iltapalaksi tomaatti-mozzarellapiirakkaa, joka hupeni kyllä ihanassa seurassa kahvien kera. 

Oih, tämä piirakka on minun ehdottomia suosikkeja. Pehmeä pohja, tomaatit, basilika, valkosipuli ja mozzarella. Nam. Usein teen pohjan jääkaappiin odottelemaan jo edellisenä iltana, jolloin piirakka on nopea kasata herkutteluhetkiin. 


Tomaatti-mozzarellapiirakka

pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
125 g voita
125 g maitorahkaa

päälle: 
2 rs kirsikkatomaatteja
basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
oliiviöljyä
150 g mozzarellaraastetta

kananmunan keltuainen

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja joukkoon nypitään voi. Lisätään lopuksi rahka ja sekoitetaan tasaiseksi. Taikina taputellaan levyksi, kääritään kelmuun ja annetaan levähtää jääkaapissa tunnin.

Kirsikkatomaatit pistellään haarukalla. Hienonnettu basilika, valkosipuli, mausteet ja oliiviöljy sekoitetaan keskenään. Seos sekoitetaan kirsikkatomaattien joukkoon. Lisätään vielä reilu puolet juustoraasteesta.

Pohjan taikina painellaan leivinpaperin päälle isoksi ohueksi ympyräksi. Leivinpaperi/pohja siirretään piirakkavuokaan ja levitetään päälle täytteet. Ripotellaan vielä loput juustoraasteet ja käännetään reunat päälle. Reunat voidellaan keltuaisella ja paistetaan 200 asteessa 25-30 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti