perjantai 4. syyskuuta 2015

ranskalainen suklaakakku kera hunaja-vaniljavaahdon

Viikon mukavat hetket innoittivat leipomaan tätä suussa sulavaa, ranskalaista suklaakakkua aamupäiväkahville. Mikä onkaan mukavampi tapa aloitella viikonloppua, vielä kun saadaan nauttia ihanasta auringonvalostakin. Tässäpä ohje jauhottomaan suklaakakkuun, mikä ainakin uunituoreen lämpöisenä maistui mainiosti.




200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 rkl tomusokeria

Suklaa ja voi sulatetaan sekä sekoitellaan keskenään ja annetaan jäähtyä kädenlämpöiseksi.  Keltuaiset ja valkuaiset erotetaan ja valkuaiset vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi lisäten vähitellen joukkoon 1 desin sokeria. Kiiltävä vaahto on valmis, kun se ei irtoa kulhosta kallistellessa sitä. 

Myös keltuaiset vaahdotetaan lopun sokerin kanssa. Vaahtoon lisätään suklaa-voiseos ja lopuksi nostellaan varovasti joukkoon myös valkuaisvaahto. 

Suklaakakkua paistetaan 185 asteessa uunin keskitasolla 30-40 min, kunnes pinta on saanut väriä, mutta kakku on edelleen löysä.


Suklaakakun rinnalle tein hunaja-vaniljavaahdon, johon tarvittiin:

2 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 vaniljatanko

Kerma vaahdotetaan löysäksi vaahdoksi, johon lisätään ranskankerma sekoitellen vielä hetken. Vaniljatangon siemenet sekä hunaja sekoitetaan joukkoon ja vaahdon annetaan maustua jääkaapissa.



Mukavaa viikonloppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti