sunnuntai 20. syyskuuta 2015

maukasta omppuviikkoa!

Johan tässä mahtavista syyssäistä saatiinkin nauttia. Loppuviikko menikin aika vetisissä tunnelmissa, kun vettä tuli ja tuli. Minusta sadesäällä on melkeinpä suotavaa kääriytyä vilttiin ja herkutella luvan kanssa, Etenkin kun kyseessä on vielä sunnuntai. Mennyt viikko oli valtakunnallinen omenaviikko ja tämä sovellus olkoon panokseni siihen.




OMPPUPIIRAKKA

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1/2 tl muskottipähkinää
1 muna
1dl maitoa
vajaa 100g voita

1 omena
1 rkl fariinisokeria
1 rkl voita
1 rkl kanelia

Kuori ja pilko omena. Paista omppupaloja, fariinisokeria, voita ja kanelia pannulla, jotta seoksesta tulee sitkeää. Anna hieman jäähtyä

Sulata voi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja muskottipähkinä. Sekoita toisessa kulhossa voisula, maito ja muna. Lisää siihen omenaseos. Lopuksi yhdistä kuivat aineet sekaan ja kääntele taikinaa. 

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista noin puoli tuntia 175 asteessa. Vaniljakastikkeen kanssa on lupa liioitella, myös jäätelö passaisi varmasti hyvin. Ensi kerralla saatan lisätä joukkoon toisen omenan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti