Äiti toi taannoin mukanaan oman kirsikkapuun satoa. Niitä varten oli odottamassa parikin kokeilun arvoista reseptiä. Etenkin kirsikkahillon kokeilu houkutteli. Tosin se jäi edelleen haaveiluksi, sillä nämä kirsikat päätyivätkin parempiin suihin tähän tapaan.
kirsikka-brita
pohjaa varten:
125g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
marenkia varten:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
noin 1 dl mantelilastuja
Pohjan voi ja sokeri vaahdotetaan keskenään. Niiden sekaan lisätään keltuaiset. Vehnäjauhot sekä leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja seos lisätään yhdessä maidon kanssa taikinaan. Levitetään taikina uunipellille.
Marengin valkuaiset ja sokeri vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vaahto levitetään pellille pohjataikinan päälle. Marenkivaahdon päälle puolestaan ripotellaan mantelilastut. Paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Annetaan jäähtyä hyvin.
täytettä varten:
1,5 dl kermaa
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl sokeria
noin 1 tl ruusuvettä
+
kirsikoita
Vatkataan sokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Turkkilainen jogurtti sekoitetaan joukkoon ja maustetaan seos ruusuvedellä. (tuo kuuluisa ruusuvesi, jonka käyttö herättää joka kerta suurta hilpeyttä. edelleen!)
Jäähtynyt pohja leikataan kahtia. Toinen puolikas nostetaan pohjaksi, jonka päälle levitetään täytettä ja puolet kirsikoista. Toinen puoli pohjasta nostetaan kanneksi, jonka päälle levitetään loppu täyte sekä kirsikat.
Kirsikat olivat mukavaa vaihtelua, jota myös vieraat kiittelivät. Pari viikkoa ei ole vielä aivan riittänyt kultaamaan muistoja tämän tekemisestä, sillä edelleen muistissa ovat erityisen hyvin tuon pohjan käsittelyn tuomat hermojen kiristykset. Haastetta ensi kertaan ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti