Aurinkoista lauantai-iltaa vietimme ystävien, kahvittelujen ja mansikkakakun parissa. Kakun tein gluteenittomana, johon kokeilin kääretortun pohjaa. Pohjasta tulikin pehmoisa ja suussa sulava, johon kerma ja tuoreet mansikat sopivat herkullisesti.
Mansikkakakku
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutukseen maitoa
täyte:
kermavaahtoa
mansikoita
Munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Perunajauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja lisätään siivilän läpi vaahtoon. Sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin puuhaarukalla nostellen. Kaadetaan piirakkavuokaan ja paistetaan 225 asteessa 8-10 min.
Kostutetaan jäähtynyt pohja maidolla, lisätään päälle kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti