Valkosuklainen mustikkakakku
Pohjaa varten tarvitset:
100g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Voi ja sokeri sekoitetaan keskenään. Niiden joukkoon yhdistetään keskenään sekoitetut kuivata aineet ja käännellään taikina tasaiseksi. Taikina painellaan irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaistetaan 200 asteessa 10 minuuttia.
Mustikkahilloa varten tarvitset:
200g mustikoita
3/4 dl hillosokeria
2 rkl vettä
Lisää ainekset kattilaan, anna kiehahtaa, keitä noin 5 minuuttia. Hillo levitetään jäähtyneen, esipaistetun pohjan päälle.
Täytettä varten tarvitset:
100g valkosuklaata
200g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään, johon lisäät yksitellen munat. Lisää valkosuklaa, puolikaan sitruunan mehu ja perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte mustikkahillon päälle. Paista kakkua 150 asteessa noin 50-60 minuuttia, jotta täyte on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti