tiistai 20. lokakuuta 2015

focaccia



Pehmeääkin pehmeämpi focaccia. Tätä leipää piti meidän syödä keiton kanssa, mutta se hupenikin jo ennen aikoja. Öljyähän tähän... meni... mutta valkosipulin ja sormisuolan maustamana oli todella hyvää. 

Focacciaan tarvitaan:

3,5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
7 dl vehnäjauhoja

päälle:
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
sormisuolaa
rosmariinia

Kädenlämpöiseen veteen liuotetaan hiiva. Joukkoon lisätään öljy, hunaja ja suola. Jauhot lisäillään pikkuhiljaa. Taikinaa vaivataan vähintään 5 min, jonka jälkeen kohotetaan liinan alla puoli tuntia.

Pelti vuorataan leivinpaperilla ja leivinpaperi voidellaan reippaalla öljyllä. Taikina kumotaan ja levitetään pellille painelemalla käsin. Kohotetaan liinan alla vielä 30 min.

Valkosipulin kynnet murskataan öljyn joukkoon. Taikinaan painellaan kuoppia sormin ja kuopat valellaan öljyllä. Leivän päälle ripotellaan suolaa ja rosmariinia. Paistetaan 250 asteessa 10-12 min. Paistamisen jälkeen leipä voidellaan vielä heti oliiviöljyllä. Ihanaa uunituoreen lämpöisenä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti