sunnuntai 11. lokakuuta 2015

patonki & avokadotahna

Ihana tapa viettää viikonloppua? Tällä kertaan siihen kuuluivat hyvä seura, tv ja ruoka. Eli tietenkin Antti Tuisku ja Vain elämää. Luokkakokous. Sekä patonki avokadotahnalla ja tomaattisalsalla. Avokadotahna oli yllättävän raikas, hyvää, mutta myös jokaisella suupalalla yllättävää pirteydellään. Se sopi hyvin illanviettoon, mutta voisin vain kuvitella sen lämpöisenä kesäpäivänäkin nautittavaksi. Tomaattisalsaan laitoin summittain tomaattia, basilikaa, punasipulia, suolaa sekä pippuria. Mukava vaihtoehto tahnan rinnalla. 



Patonki

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 dl ruisjauhoja
4-5 dl venhäjauhoja

Kädenlämpöiseen veteen lisätään hiiva, suola ja öljy. Lisätään jauhot hyvin vaivaten. Annetaan taikinan kohota pyyhkeen alla. 

Taikina jaetaan kahteen tai kolmeen osaan ja pyöritetään taikinapalloiksi. Pallot kaulitaan suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, kääritään rullaksi ja asetetaan pellille. Patonkien annetaan kohota vielä liinan alla ja paistetaan sitten 250 asteessa 7-10 min. Jos patonkeihin halutaan rapea kuori, ei patonkeja tule heti peittää paistamisen jälkeen. 





Avokadotahna

2 kypsää avokadoa
1 hapahko omena
1/2 limen mehu
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 dl ranskankermaa

Avokadot halkaistaan, poistetaan kivi ja koverretaan hedelmäliha tehosekoittimeen. Omenat kuoritaan ja paloitellaan, poistetaan siemenkodat ja lisätään avokadojen joukkoon. Lisätään muut ainekset ja sekoitetaan soseeksi. 


Ja jälkkäriksi.......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti