sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6, pikkujoulut jatkuvat..

Minun piti tulla tänne esittelemään tekemääni neuletta, joka on vihdoin valmistunut. Mutta kuinkas kävikään? Sanotaanko näin, että tämä valon määrä päivien aikana tällähetkellä luo pienehköjä haasteita kuvaamiselle. Ellei tahdo etsimällä etsiä, että neule erottuu taustasta. Toinen vaihtoehto on muokata kuvia, mutta näillä taidoilla lopputulos oli jotain.. noh, ei kovin luonnollista :D Paremmalla onnella siis toivottavasti huomenna!

Kuten jo aiemmin on ollut puhetta, viime viikolla vietimme kauan odotettuja pikkujouluja. Viime hetkeen asti meistä riippumattomat tahot yrittävät haastaa suunnitelmiamme, mutta emme antaneet niiden lannistaa. Olimme jakaneet vastuuta ja minun tehtäväni oli valmistaa ruoka iltaa varten. Mielessä pyöri yhtä jos toista "totaoiskivakoittaa", mutta lopulta päädyin jo kerran hyväksi havaittuun keittoon. Tämä ohje on napattu Vapun tämän syksyn reseptikirjasta.




Omenainen porkkanakeitto

5 porkkanaa
1 dl omenamehua
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä tai voita
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
5 dl kanalientä
1,5 dl kermaa
suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita kattilassa voissa tai öljyssä ja lisää hetken päästä sekaan myös porkkanat. Sekoita joukkoon inkivääriraaste ja perään kanaliemi sekä omenamehu. Anna keiton porista noin 20 minuuttia, jonka jälkeen soseuta se ja lisää vielä kerma sekä mausteet. Tarjoile ja nauti pehmeän leivän kera. 

Juuri nyt mietinnässä..

  • töitä jäljellä ja jouluun aikaan saman verran eli 2,5 viikkoa
  • joka puolella tapahtuu; on kiire ja hoppu, on asioita joihin vaikuttaa ja niitä, joihin ei voi 
  • keho ja mieli huutaa aikalisää, miten oppia rauhoittumaan ja ottamaan kiinni hetkestä, sen sijaan että suorittaa siihen viimeiseen asti ja huomaa ajan vain valuneen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti