torstai 3. joulukuuta 2015

3

Näillä hetkillä saa aloittaa valmistelut iltaa varten. Siis meidän koko syksyn odotettuja pikkujouluja! Tällä kertaan jälkkärien puolella mennään aivan uusilla tuulilla, toivottavasti maistuu! Eilen aloittelin superpehmeiden (ja makeiden) karamellien valmistuksen, ja nyt sain ne viimeistellyksi. Täytyy kyllä sanoa, että niin makeita näistä tuli, jotta suosittelen lämmöllä jotain jauhetta kokeilemaan päälle! Mustaherukkajauhe oli minulla suunnitelmissa mutta kaupan valikoimien perusteella valikoituikin mustikka.


Pehmeät, suklaiset, mustikkaiset karamellit:



2 dl kuohukermaa
100 g sokeria
50 g glukoosisiirappia
hyppysellinen suolaa
40 g tummaa suklaata
mustikkajauhetta

Mitataan kattilaan kerma, sokeri, glukoosisiirappi ja suola. Kiehutellaan, kunnes seos paksuuntuu kokoajan sekoittaen. Lisätään joukkoon tumma suklaa rouhittuna. Keitetään, kunnes seos on 120 asteista. Sekoitetaan massa lopuksi vielä hyvin. 

Kaadetaan karamellimassa pieneen astiaan leivinpaperin päälle ja annetaan levähtää huoneenlämmössä yön yli. Jähmetyttyä, paloitellaan seuraavana päivänä ja kieritellään mustikkajauheessa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti