Parasta just nyt: viikonloppu, kiireetön aamu ja tuoreet rieskat. Nämä rieskat on helppo ja melko nopea valmistaa. Minä olin soseuttanut tuon kesäkurpitsan jo edellisenä iltana, niin nyt ei tarvinnut enää kuin lisätä muut aineet sekaan ja paistaa. Edellisen kerran, kun näitä valmistin oli kevät ja syntymäpäiväni. Palasin hetkeksi tuon kevään muistoihin. Join kahvin loppuun, hymähdin ja nousin. "Joku suunnittelee mua paremmin" lauletaan laulussa, johon yhdyn ja jatkan matkaa hymyillen.
Kesäkurpitsarieskat
1 kesäkurpitsa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
noin 5 dl vehnäjauhoja
Kuori ja paloittele kesäkurpitsa. Laita kattilan pohjalle pari senttiä vettä, jonne lisäät palaset. Keitä noin vartti kypsiksi.
Soseuta kesäkurpitsan palaset keitinveden kanssa ja anna soseen jäähtyä hyvin. Tämän jälkeen lisää muut aineet, maustamaton jogurtti, kananmuna, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon pikkuhiljaa jauhoja, vältä vaivaamista.
Nostele taikinasta pieniä kasoja pellille, painele ne tasaiseksi ja ripottele päälle hieman jauhoja. Paista 250 asteessa noin vartti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti